Máslový Dort

Protože proč ne?

Příprava:

  1. Dortovou rozevírací formu vymažte máslem, dno a boky vyložte pečicím papírem a nechte ho přečnívat zhruba 2,5 cm nad formu. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Máslo a cukr třete, až zesvětlá. V kuchyňském robotu to trvá asi 5 minut na střední rychlost, ručním šlehačem zhruba 5-7 minut. Postupně přidávejte vejce a pečlivě ho zapracujte do směsi. Vmíchejte mouku a prášek do pečiva, přidejte zakysanou smetanu a rychle prošlehejte.
  3. Těsto přesuňte do připravené formy, uhlaďte povrch a pečte v předehřáté troubě 45-50 minut, až špejli zapíchnutou do středu, vytáhnete čistou a suchou. Vytáhněte, nechte 10 minut chladnout ve formě, pak ji rozevřete, korpus vyjměte a nechte úplně zchladnout.
  4. Na náplň ušlehejte smetanu na šlehačku a vmíchejte zakysanou smetanu a kávu.
  5. Korpus rozkrojte podélně na dvě poloviny, spodní potřete náplní a zakryjte ji druhou polovinou těsta. 

Ingredience:

  • změklé máslo 280 g
  • cukr krupice 300 g
  • vejce 4 ks
  • hladká mouka 300 g
  • kypřicí prášek 1/2 sáčku
  • zakysaná smetana 225 g
  • smetana ke šlehání (35 % tuku) 125 ml
  • zakysaná smetana 125 g
  • espresso (nebo 2 lžíce instantní kávy rozpuštěné v 1 lžíci horké vody) 2 šálky
PEAR Ltd, liberec, +420 100 123 456
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky