Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a upněte do obruče. Já boky ničím nepomazávám ani nevysypávám, protože chci aby se piškot přichytil na obruč - stačí ho pak jen odříznout a máte na dortu rovné boky.
Vejce si rozklepněte a oddělte žloutky a bílky. Bílky vložte do mísy, přidejte špetku soli a šlehejte na nejrychlejší stupeň do polotuhého sněhu.
Pak po lžicích přisypávejte cukr a vždy ho zcela zašlehejte do sněhu. Oslazený sníh šlehejte dál několik minut, až vznikne velmi pevný sníh, ve kterém zůstávají stopy po metle a když (vypnutou) metlu zvednete, sníh tvoří špičky a je tuhý.
Vraťte metlu do sněhu, dál šlehejte a přidejte jeden žloutek, zcela jej zašlehejte, pak vlijte lžíci oleje a opět zcela zašlehejte.
Následuje další žloutek a další lžíce oleje - pokaždé vše pečlivě zašlehejte do bílkové směsi. Pokračujte než spotřebujete všechny žloutky a předepsané množství oleje.
Mouku smíchejte s kakaem a kypřicím práškem. Směs pak po částech přidávejte do vaječné směsi a gumovou stěrkou opatrně zapracujte.
Těsto nalijte do formy, stěrkou těsto nahrňte lehce do krajů (aby byl střed maličko propadlý) a piškot vložte do trouby. Pečte 45 minut, troubu během pečení neotevíráme.
Propečenost korpusu zkuste špejlí a pokud vyjde suchá, korpus je propečen. Vyndejte formu z trouby, přemístěte ji na mřížku a nechte piškot zchladnout aspoň do vlažné teploty.
Pak opatrně objeďte boky nožem, sundejte obruč a dort otočte dnem vzhůru (tím se vyrovnají případné nerovnosti) a nechte zcela vystydnout.