Jahodový Dort

Decentní, smyslný... Prostě jedinečný

Postup: 

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dvě formy o průměru 23 cm vymažte tukem a vysypte moukou. Máslo utřete nejlépe v robotu do pěny a postupně k němu zašlehávejte cukr, pak po jednom žloutky a vždy je dobře zapracujte.
  2. Promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Střídavě s mlékem zašlehávejte k máslu s cukrem a vejci tak, že začnete a skončíte moučnou směsí. Každou dávku nechte při nízké rychlosti zapracovat. Nakonec vmíchejte vanilkový a mandlový extrakt.
  3. Bílky ušlehejte do tuha. Asi třetinu sněhu zatřete k těstu a pak ve dvou dávkách zatřete i zbytek. Těsto přesuňte do připravených forem. Pečte 28 až 32 minut, až špejli, zapíchnutou do středu těsta, vytáhnete čistou. Korpusy nechte vychladnout asi 10 minut ve formách na drátěné mřížce, pak je vyklopte a nechte zcela zchladnout, asi 1 hodinu.
  4. Jahody (20 až 25 kusů) zespodu seřízněte, aby vznikla rovná plocha. Dejte je stranou. Na polevu promíchejte v míse mascarpone s polovinou cukru. Smetanu s vanilkovým a mandlovým extraktem začněte šlehat a až zpění, zvyšte rychlost a pomalu přisypávejte zbylý cukr. Ušlehejte dotuha. Třetinu šlehačky zatřete k mascarpone, pak ve dvou dávkách zatřete i zbytek.
  5. Jeden vychladlý korpus potřete asi tři čtvrtě hrnkem polevy. Posázejte jahodami nastojato, začněte od vnějšího okraje směrem ke středu. Další polevu dejte do silného plastového sáčku, odstřihněte mu roh a mezi jahody vytlačujte polevu, abyste prostory mezi nimi zcela vyplnili. Pak opatrně potřete ještě povrch jahod. Přiložte druhý korpus a celý dort potřete zbylou polevou. Ozdobte ho jahodami.

 

Jahodové Krémové Potěšení je z mascarpone, lahodného krému a jahod. Pro milovníky jahod naprosto jasná volba! 

Ingredience: 

  • tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
  • změklé máslo 227 g
  • cukr krupice 400 g
  • velká vejce, bílky a žloutky oddělené 4 ks
  • hladká mouka 390 g
  • kypřicí prášek 1 lžíce
  • sůl 1/4 lžičky
  • plnotučné mléko 250 ml
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • mandlový extrakt 1/2 lžičky
  • čerstvé jahody 2 vaničky / 500 g
  • mascarpone pokojové teploty 250 g
  • cukr krupice 100 g
  • smetana ke šlehání 500 ml
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • mandlový extrakt 1/2 lžičky
PEAR Ltd, liberec, +420 100 123 456
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky